Društveno odgovorno poslovanje

Svjesni smo odgovornosti koju imamo prema zajednici u kojoj poslujemo. Vjerujemo kako privatni sektor ima važnu ulogu kada je riječ o poticanju pozitivnih promjena u okruženju te je zbog toga društvena odgovornost sastavni dio našega poslovanja.

Vjerujući kako smo svi dio istoga tima, u MBM Commercu smatramo svojom obvezom promicati vrijednosti za koje se zalažemo ulažući dio profita u zajednicu.

Strategija društveno odgovornog poslovanja MBM Commerca temelji se na odnosu prema zaposlenicima, prema lokalnoj zajednici u kojoj djelujemo, te odnosu prema okolišu.

Odgovornost prema zaposlenima

Neprestano ulaganje u profesionalni razvoj naših zaposlenika čini jedan od strateških ciljeva MBM Commerca. Sustav edukacije omogućava usvajanje i usavršavanje različitih vrsta znanja i vještina potrebnih za njihov profesionalni razvoj.

Veliku pozornost posvećujemo trajnoj izobrazbi i usavršavanju naših zaposlenika kako bi bili kvalificirani za svoj rad i povjereni zadatak.

Pružanje podrške našim zaposlenicima u njihovu profesionalnom i osobnom razvoju smatramo jednom od naših obveza. Nastojimo stvoriti poticajno radno okruženje. Sustav plaća temeljen je na rezultatima rada, a svako zalaganje i postignuće naših zaposlenika nastojimo primjereno nagraditi.

Odgovornost prema zajednici

Tragajući za projektima koji zagovaraju jednake vrijednosti kao i MBM Commerce, naš je izbor pao na zagrebački malonogometni klub Alumnus.

Klub koji su 2008. godine osnovali studenti zagrebačkog FER-a, do danas se uspio etablirati u respektabilnog prvoligaša koji slovi kao pretendent za naslov prvaka.

Vrijednosti koje dijelimo s malonogometnim klubom možemo sažeti u nekoliko pojmova: brzina, jednostavnost, kvaliteta te modernizacija.

2011./2012. godine Klub započinje s natjecanjem u 1. HMNL

2012./2013. Klub mijenja ime u Alumnus, referirajući se na sveučilišne korijene važne za nastanak kluba. Sezonu završava na 4. mjestu.

Jedini predstavnik regije koji je dobio poziv za sudjelovanje na Kuwait Mini World Cup Futsal Tournament, neslužbenom klupskom prvenstvu u futsalu.

Alumnus stavlja velik naglasak na rad s mlađim kategorijama, a okosnicu prve momčadi čine studenti. Cilj je pokazati kako su sport i obrazovanje neraskidivo povezani.

Odgovornost prema okolišu

U svome poslovanju striktno slijedimo zakonske propise iz domene rashladne i klimatizacijske opreme.

Ministarstvo nadležno za izdavanje dozvola za zbrinjavanje plinova iz rashladnih uređaja izdalo je MBM – Commercu dozvolu za rad s rashladnim plinovima kao i njihovo zbrinjavanje kod isključivanja uređaja iz rada.

Prilikom postavljanje rashladnih i klimatizacijskih uređaja u skladu s interesima klijenata uvijek se u obzir uzima i optimizacija energetskih troškova.